jubileumi_csomag_1200x1200

Jubileumi borválogatás

Tartson velünk egy különleges időutazásra!

Birtokunk történtének első 10 évéhez repülünk vissza gondolatban, melyből kiválogattunk három kiemelkedő tételt egy limitált, exkluzív borválogatásban!

A borválogatás tételei

Tokaji 6 puttonyos Aszú 1999:

1999 volt birtokunk első példátlan aszús évjárata. Sokak szerint a huszonegyedik századnak még mindig várnia kell, hogy egy ehhez felérő borokat produkáló évjáratot mondhasson a magáénak. A hordós érlelést követő palackozás után klimatizált, sötét helyiségben töltötte az utóbbi két évtizedet. A szép évjárat adta komplex aszú folyamatosan fejlődött a palackban. Most egy oxidáltabb, érett bor, viszont az elegancia és a hosszú lecsengés magáért beszél.

Tokaji 5 puttonyos Aszú 2004:

Akik ebben az évben születtek, azok rövidesen elérik a felnőtt korúságot, amelyet nem is lenne érdemesebb mással ünnepelni. 2004-ben a nyarat sok eső kísérte. A bogyók tehát szépen duzzadtak és úgy tűnt, hogy egészséges és nagy mennyiségű termésre lehet számítani. A nyári időszakban a fürtöket úgy ritkítottuk, hogy a termés ízének gazdagsága, beltartalmi anyagai nyerjék ezen a legtöbbet. Így született meg ez az aszú, melyről úgy gondoljuk, hogy ennyi év után is kiválóan megállja a helyét.

Tokaji 6 puttonyos Aszú 2006:

Nem indult könnyen az évjárat. Hosszú, hideg tél után csak későn köszöntött be a tavasz. Ami viszont lehetővé tette a kiváló aszúk készítését, az a kiegyenlítetten meleg ősz. Ilyenkor a botrytis könnyen behatol a szőlőbogyókba és a jó idő segíti a töppedést. Aszalt szilvára, törökmézre és enyhe mentára emlékeztető illat, kerek korty, és hosszú érlelési potenciál jellemzi.


A válogatás egyes tételei jelenleg kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak, kizárólag jelen csomag részeként érhetők el.

Ajándékok:

  • Ingyenes házhoz szállítás Magyarország területén
  • Gróf Degenfeld bornyitó
  • 3 palackos karton díszdoboz

A csomag eredeti ára: 78 655 Ft
Kedvezményes jubileumi csomagár 25% kedvezménnyel és ajándékokkal: 58 990 Ft

Raktáron

58.990HUF58.990 HUF(162,22 €) egységár
+

hotel@degenfeld.hu

+36-47/580-400

3915 Tarcal, Terézia kert 9.