asztrkly_plinka_webshop_meret

Aszútörköly Pálinka 2019

Pálinkánk története

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok 2019-ben először készítette el termékcsaládjának legújabb tételét, mellyel egy régi álom vált valóra. A pálinka alapanyagául szolgáló aszúszemek 100%-ban saját tulajdonú, organikusan művelt területekről származnak.
Első kiadású pálinkánk limitált szériában készült, és kizárólag webshopunkban, valamint kastélyszállónk vinotékájában vásárolható meg.


Alkoholtartalom: 42%
Űrmérték: 500 ml

Raktáron

8.950HUF8.950 HUF(22,02 €) egységár
+

Párlat információk

Évjárat jellemzése

Száraz tél után májustól csapadékosra fordult az időjárás. A növényvédelem emiatt nagy kihívásokat állított elénk, azonban a rövid, száraz időszakokban organikus eszközökkel sikerült megvédeni a szőlőt. A csapadékos időjárás végig kísérte a nyarat, ami augusztus végéig kitartott. 2019-es év kiváló száraz alapborokat tartogatott számunka, majd az indián nyár beköszöntével nagyon szép, botritiszes aszúszemeket szüretelhettünk.
Az aszúalapot képező botritiszes szőlőszemeket november folyamán, kézzel szüreteltük.

Technológia

Az alapanyag aszúalapborban áztatott, majd préselt aszútészta. Az aszú törkölyt saját seprőjével öntöttük fel, majd oxigéntől elzártan tároltunk. A modern technológiát alkalmazó pálinkafőzdében finomító oszlopos főzővel egylépcsős lepárlást végeztünk, ahol az aszús zamatok, aromák megőrzése volt a cél. A desztillációt követően a főzőmester gondoskodott az elő- és utópárlat szakszerű leválasztásáról.

Kóstolási jegyzet

Illatában a kipréselt aszúszemeket idézi, miközben a mazsola és pörkölt dió illata is felsejlik. Kóstolás közben, a háttérben, jelen van a botritiszes jelleg, ugyanakkor az illatában is érződő pörkölt diós jegyek mellett a darált mákra hajazó ízvilág is felfedezhető. Komplex illat- és ízvilág jellemzi, ami harmonikusan illeszkedik a nem tolakodó alkoholfokhoz. Elegáns és krémes. Hosszú lecsengésű, az egész szájat betöltő pálinka.

Fogyasztási hőmérséklet

Optimális fogyasztási hőmérséklet 18-20°C. Öblös, tulipán formájú, talpas pohárból kortyolgatva javasoljuk fogyasztását.

Ételpárosítás

Kiváló digestív.

hotel@degenfeld.hu

+36-47/580-400

3915 Tarcal, Terézia kert 9.