grof_degenfeld_andante_2016
BWT-21-GOLD Andante
Decanter 2019
Mundus Vini 2021 gold

Tokaji Late Harvest "Andante" 2016

Az Andante egy igazi kerek bor, melyet rendkívül jó sav-cukor aránya tesz felejthetetlenné. A már-már aszúhoz illő 192 g/l maradékcukor egy élénk savérzettel egészül ki ebben a borban.

Ízében és illatában az akácméz és a sárgabarack aromája vegyül a hordós érlelés jegyeivel, melyeket a hosszú elegáns lecsengés tesz teljessé

Analitika:

Szárazsági fok: édes
Alkoholtartalom: 8,5%
Cukortartalom: 192 g/l
Titrálható savtartalom: 9,5 g/l
Űrtartalom: 0,375 l

Raktáron

7.290HUF7.290 HUF(18,74 €) egységár
6.680 HUF(17,17 €) egységár legalább 6 vásárlásakor

+

Boradatlap

Termőhely - talaj

Mezőzombor - Borkút dűlő
Alapkőzete riolit, amely azonban teljes mértékben fedett riolit-tufával. A barna erdőtalaj teljesen lekopott, ma már a riolittufa málladék maradt.

Szőlőültetvény

A több mint 30 éves, 3 méteres sortávolsággal és 1 méter tőtávolsággal rendelkező szőlőültetvényt a modern szőlőtermesztés irányelvei szerint műveljük. A tőkén 2 rügyes rövidcsapos metszést alkalmazunk. A tőketerhelés 1,5 kg. Az összes szőlőültetvényünk 2009 óta organikus művelés alatt áll.

Évjárat jellemzése

A tavasz lassan vette kezdetét, az elhúzódó márciusi hidegek miatt. Az esős július és augusztus megkívánta a szőlész folyamatos éberségét, de mindezek ellenére, az organikus módszereket használva sikerült megvédeni a szőlőt. A csapadékos időnek hála testes, erős savgerinccel rendelkező borokkal tudtunk dolgozni.

Technológia

Az erősen botrytises fürtöket november közepén szüreteltük, melyek a hosszú párás időjárás miatt alapos válogatást igényeltek a szedőktől.
A szüret időpontja: 2016. november 10.
A botrytizálódott fürtrészletek enyhe zúzása után, a töppedt szemek kétórás áztatása következett. Ezt követően préseltük, majd néhány hónapon át tölgyfa hordóban érleltük.
Palackozás időpontja: 2018. április 12.

Fajták

100% Furmint

Kóstolási jegyzet

Az Andante egy igazi kerek bor, melyet rendkívül jó sav-cukor aránya tesz felejthetetlenné. A már-már aszúhoz illő 192 g/l maradékcukor egy élénk savérzettel egészül ki ebben a borban.
Ízében és illatában az akácméz és a sárgabarack aromája vegyül a hordós érlelés jegyeivel, melyeket a hosszú elegáns lecsengés tesz teljessé.

Fogyasztási hőmérséklet

11 °C

Ételpárosítás

Desszertekhez és aszalt gyümölcsökhöz kiváló választás. Egy omlós kacsamell vagy egy szaftos libamáj kísérőjeként is varázslatos kulináris élményt nyújt.

hotel@degenfeld.hu

+36-47/580-400

3915 Tarcal, Terézia kert 9.