A kosár üres
grof_degenfeld_muscat_2017
Organic

Tokaji Muscat Blanc Organikus 2017

A Gróf Degenfeld szőlőbirtok első organikus bora.

Színében világos, ezüstös árnyalat jellemzi. A már évek óta megszokott friss, virágos, bodzás, üde illat árad a pohárból. Szájban szintén a friss virágos, szőlős jegyek, majd az érett körte jegyei jellemzik az ízérzet közepét. Ez az érett gyümölcsösség hosszan, utóízben is megmarad a szánkban.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 °C

A bor jellemzői:

Szárazsági fok: Félszáraz
Cukortartalom, g/l: 12,7
Alkoholtartalom, %: 11
Titrálható sav-tartalom, g/l: 6,1
Űrtartalom: 0,75 l

Raktáron

2.850HUF2.850 HUF egységár
2.610 HUF egységár legalább 6 vásárlásakor

+

Boradatlap

Termőhely - talaj

Talaja jellemzően barna erdőtalaj, azonban előfordulnak benne löszfoltok. Az alapkőzet riolit, amely szinte teljesen fedett riolit tufával.
Tarcal - Terézia dűlő
Talaja a lösz és a barna erdőtalaj optimális keveréke, amely riolit alapkőzeten, de perlit kúpon nyugszik.

Szőlőültetvény

1999 és 2010 között lett újratelepítve, 1,8 illetve 2 méteres sortávolsággal és 0,8 méter tőtávolsággal a modern szőlőtermesztés irányelvei szerint. A tőkén 10-12 rügyes szálvesszős metszést alkalmazunk. A tőketerhelés 2 kg. Az összes szőlőültetvényünk 2009 óta organikus művelés alatt áll.

Évjárat

Hosszú idő után újra igazi, kontinentális januárunk volt. A hőmérő higanyszála sokszor csúszott a mínusz 10 °C alá. Viszont a csapadék nagyon alacsony volt. A tavaszi hőmérséklet csak lassan, fokozatosan emelkedett és még a május is jóval hűvösebb volt, mint azt az utóbbi pár évben megszoktuk.

Technológia

A szeptemberi csapadék kedvezően alakult. A száraz borok alapanyagát gondos válogatással szedtük, mert már korán megjelent a nemes penész a területek többségén. A szőlő minősége viszont nem hagyott kívánnivalót maga után. Tökéletesen érett bogyókat szedtünk, melyeknek a cukortartalma nem volt kiugróan magas, ennek ellenére gyönyörű, érett, mégis ropogós savak párosulnak a tiszta, gyümölcsös zamatokkal a száraz borokban.
A szüret időpontja: 2017.09.06
A bogyózott-zúzott cefrét 2 óra áztatás után pneumatikus tankprésben préseltük, organikus fajélesztővel tartályban erjesztettük és tartályban érleltük.
Palackozás időpontja: 2018. június 12.

Fajták

100% Muscat Blanc

Kóstolási jegyzet

Színében világos, ezüstös árnyalat jellemzi. A már évek óta megszokott friss, virágos, bodzás, üde illat árad a pohárból. Szájban szintén a friss virágos, szőlős jegyek, majd az érett körte jegyei jellemzik az ízérzet közepét. Ez az érett gyümölcsösség hosszan, utóízében is megmarad a szánkban.

Ételpárosítás

Kiváló aperitif, de saláták, zöldfűszeres szárnyasok tökéletes kísérője lehet. Nyári esték nélkülözhetetlen kelléke.

hotel@degenfeld.hu

+36-47/580-400

H-3915 Tarcal, Terézia kert 9.

Hírlevél feliratkozás