A kosár üres
pezsgo_2017_web

Tokaji Furmint Pezsgő Extra Brut 2017

Illatában a furmintra jellemző almás, enyhén citrusos jegyek mellett megjelenik a tokaji ásványosság, a dűlő mineralitása. A finom apró buborékok frissítő jelenléte mellett szép sav cukor arány is megfigyelhető. Ízében először citrusos, lecsengésében pedig a zamatos grapefruit friss, vibráló ízét érezhetjük.

Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 8 °C.

Analitika:

Szárazsági fok: száraz
Alkoholtartalom: 11 %
Cukortartalom: 2,8 g/l
Titrálható savtartalom: 7,1 g/l
Űrtartalom: 0,75 l

Raktáron

4.990HUF4.990 HUF egységár
4.590 HUF egységár legalább 6 vásárlásakor

+

Boradatlap

Szőlőültetvény

2005 és 2010 között lett újratelepítve, 2 méteres sortávolsággal és 0,8 méter tőtávolsággal a modern szőlőtermesztés irányelvei szerint. A tőkén 2 rügyes rövidcsapos metszést alkalmazunk. A tőketerhelés 1,5 kg. Az összes szőlőültetvényünk 2009 óta organikus művelés alatt áll.

Évjárat

Hosszú idő után újra igazi kontinentális januárunk volt. A hőmérő higanyszála sokszor csúszott a mínusz 10 °C alá, viszont a csapadék mennyisége nagyon alacsony volt. A tavaszi hőmérséklet csak lassan, fokozatosan emelkedett és még a május is jóval hűvösebb volt, mint azt az utóbbi pár évben megszoktuk.

Technológia

A pezsgő alapanyagát szeptember elején szüreteltük. A szőlő minősége nem hagyott kívánnivalót maga után. Magas sav- és alacsony cukortartalommal tökéletes alapanyagot biztosított az évjárat a száraz furmint pezsgő készítéséhez.
Az alapbort tartályban erjesztettük, majd palackba töltöttük a második erjesztésre. A palackba kerülést követően, degorzsálás előtt 1,5 évig érleltük a bort, hogy a finom seprőből kinyert értékes anyagokkal gazdagodjon.
Palackozás időpontja: 2018.08.07.

Ételpárosítás

Aperitifként, vagy előételként felszolgált füstölt pisztráng mellé kiváló választás.

hotel@degenfeld.hu

+36-47/580-400

H-3915 Tarcal, Terézia kert 9.